اگر دیگر قرص های آنتی بیوتیک دردی از بیماری های لثه ای (بیماری های پریودنتال) شما دوا نمی کنند و یا صاف کردن ریشه و جرم گیری دندان دیگر جواب نمی دهد باید دست از مقاومت بر دارید و عمل لیفت لثه (ژنژیوکتومی) را امتحان کنید. در این روش جراح بافت بیمار لثه را از بین می برد و شما از شرّ پاکت های بین لثه و دهان راحت می شوید. در انتهای این مقاله شما همه چیزهایی که باید درباره جراحی لیفت لثه بدانید را خواهید دانست.
دسترسی سریع:
Toggleجراحی لیفت لثه ،که به اصطلاح به آن جراحی کانتورینگ لثه هم می گویند، آن قدرها هم که فکر می کنید پیچیده و یا عجیب و غریب نیست.
ممکن است پزشک ترجیح دهد روش جراحی لیفت لثه با لیزر را امتحان کند. به این ترتیب، اول با بی حسی موضعی شما را از دردهای معمول در فرایند درمان راحت می کند و بعد با لیزر بافت شل و بیمار لثه را بر می دارد. در این مرحله یک بتونه به صورت موقت روی خط لثه شما می گذارد تا در طول درمان لثه راحت تر غذاها و نوشیدنی های سرد و گرم را مصرف کنید. به این شکل تقریبا لیفت لثه بدون جراحی به پایان می رسد. وقتی اثر داروی بی حسی رفت می توانید به کار و زندگی تان برسید. چند هفته بعد هم کانتور با شکل لثه شما منطبق می شود و خوبِ خوب می شوید. ساده و بی دردسر!
اما عمل لیفت لثه همیشه به این اندازه ساده و بی دردسر نبوده است. در گذشته لیفت لثه با تیغ جراحی انجام می شد. در ادامه نگاهی به این روش لیفت لثه می اندازیم.
لیفت لثه به کمک تیغ جراحی می تواند خطوط کج لثه و همین طور لبخند ناموزون را صاف و موزون کند. در این روش جراح بافت اضافه لثه را نه با لیزر بلکه به وسیله چاقوی جراحی بُرش می زند و جدا می کند و در انتها کار به بخیه زدن می رسد.
دیگر امروز جراحی لیفت لثه کم تر پیچیده و دشوار است. جراحان ترجیح می دهند این عمل را با لیزر انجام دهند چرا که به مراتب کم تر تهاجمی است و عوارض کم تری دارد. با وجود این عمل لیفت لثه از عوارض و معایب خالی نیست. در لیست زیر عوارض جراحی لیفت لثه را آورده ایم:
معمولا عمل لیفت لثه با لیزر ساده و در حین عمل کم و بیش بدون درد انجام می شوند. پس از عمل اما ممکن است کمی درد سراغتان بیاید. آن هم چندان نگران کننده نیست. می شود با چند درمان خانگی و یا مصرف چند تا مسکن جلوی درد را گرفت. کمی پایین تر چند راه برای تسکین درد بعد از عمل لیفت لثه ارائه داده ایم:
اگر لیفت لثه را با تیغ جراحی انجام داده باشید، طول درمان طولانی تری را تجربه خواهید کرد چرا که این شکل از جراحی معمولا با خونریزی و بخیه زدن همراه است. در نتیجه روش های مراقبتی دیگری نیز باید به روش های مراقبتی بالا اضافه شود. 2 مورد از روش های مراقبتی جراحی لیفت لثه به روش سنتی را پایین برایتان آورده ایم:
عمل جراحی لثه به معنای آن نیست که خطر بیماری های لثه ای کاملا رفع شده است. به همین خاطر چه بعد از عمل جراحی و چه در ادامه زندگی رعایت اصول اولیه بهداشت دهان و دندان و تمیز نگه داشتن ناحیه جراحی شده اهمیت بسیار زیادی دارد. نگاهی به چند اصل پیشگیرانه بهداشت دهان بیندازید.
اگر به ترتیب همه این موارد را در برنامه روزانه خود بگنجانید و مراقبت از دهان و دندان را به عادتی ترک نشدنی تبدیل کنید، می توانید تا پایان عمر در برابر بیماری های لثه ای در امان بمانید.
قیمت کانتورینگ لثه و یا همان لیفت لثه با لیزر و بدون لیزر فرق دارد. طبیعی هم است: این دو نوع جراحی در سبک و روش متفاوتند. طول درمانشان نیز یکی نیست، یکی طول درمان بیشتری دارد و دیگری کم تر. به طور کلی، لیفت لثه با تیغ جراحی گران تر از لیفت لثه با لیزر است. حدود قیمت جراحی لیفت لثه در سال 1403 (هزینه ژنژیوکتومی) بین 7 تا 9 میلیون تومان است. در سطر زیر عوامل موثر در قیمت لیفت لثه را آورده ایم:
همان طور که می بینید نمی شود برای لیفت لثه قیمت مشخصی را تعیین کرد.
آنگونه که قبل تر هم اشاره کردیم، وقتی لثه از دندان فاصله می گیرد، پاکت های عمیقی ایجاد می شوند. این پاکت ها کار تمیز کردن پلاک ها را با دشواری رو به رو می کنند و ممکن است استخوان های نگه دارنده دندان را با مشکل مواجه سازند. در این صورت جراحی لیفت لثه گریز ناپذیر است.
اما جراحی لیفت لثه تنها کارکرد درمانی ندارد. بسیاری برای به دست آوردن یک لبخند زیبا ترجیح می دهند خط لثه خود را اصلاح کنند. بنابراین به جراحی لیفت لثه رضایت می دهند و تکه های اضافی لثه را بر می دارند. در هر صورت لیفت لثه از آن دسته جراحی هایی به حساب می آید که تنها با مجوز پزشک امکان پذیر است. در غیر این صورت ممکن است عوارض جبران ناپذیری به بار بیاورد.